Ads



7 Ιουνίου 2012

«Στον Ενικό» ο Αντώνης Σαμαράς


Και στον …πληθυντικό οι πολίτες με τις δικές τους ερωτήσεις – παριστάμενοι, αλλά και «ωσί παρόντες» μέσω email, twitter κ.λπ.

Τα πήγε πολύ καλά ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην διαδικτυακή του συνέντευξη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Enikos.gr, με οικοδεσπότη τον Νίκο Χατζηνικολάου. Με όρους πυγμαχίας, νίκησε τον Αλέξη Τσίπρα «στα σημεία», αν συγκρίνουμε την αντίστοιχη συνέντευξη του δεύτερου πριν από λίγες βραδιές στην ίδια εκπομπή…

Πολύ σωστά τοποθετήθηκε για το θέμα των Α.Ο.Ζ. – καλύτερα από τον Τσίπρα.
Πολύ πιο σοβαρά και προσεκτικά αντιμετωπίζει τις σχέσεις μας με την Τουρκία.
Πολύ καλός και πειστικός δείχνει στο ζήτημα της «επανεκκίνησης της οικονομίας».
Και, γενικά, έδωσε την εικόνα στιβαρού πολιτικού, ικανού να κυβερνήσει τη χώρα.

Εκεί που τα θαλάσσωνε ήταν όταν κινδυνολογούσε εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αποκορύφωμα: «Αν έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα πράγματα, τότε η Ελλάδα θα διαλυθεί, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο»! Και η θυμηδία του κοινού ήρθε αυτόματα σε απάντησή του.

Όλα καλά, λοιπόν. Όλα στον υπερθετικό. Κάτι μόνο ξέχασε να μάς πει:

Θα δεχτεί τελικά να έχουμε εποπτεία των ξένων στην Ελλάδα; Τι θα κάνει με την Τρόικα και τους Επιτρόπους; Μίλησε για «Εθνική Αξιοπρέπεια», αλλά κανείς δεν τον στρίμωξε περισσότερο… «Θα διαπραγματευτώ με τους Ευρωπαίους για τούτο, για κείνο, για το άλλο. Θα πείσω τους Ευρωπαίους σε τούτο, σε κείνο, στο άλλο», έλεγε συχνά-πυκνά και, ω του θαύματος, περνούσε απαρατήρητη η συγκεκριμένη φράση.

Ο μεν κόσμος δεν πολυνοιαζόταν, ο δε οικοδεσπότης αρεσκόταν στα λόγια του και χαμογελούσαν μέχρι και τ’ αφτιά του. Και όντως, τα επιμέρους ήταν εξαιρετικά. Αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα υλοποιηθούν, είναι δυστυχώς πλαίσιο κατεχόμενης χώρας!

Αυτό, ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν το ανέδειξε… Δεν είχε λοιπόν άδικο ο Σαμαράς που τον ήθελε (τον Χατζηνικολάου) για συντονιστή στο, ματαιωθέν πια, debate του με τον Τσίπρα.

Ούτε κι ο Τσίπρας, φυσικά, που πρότεινε και δεύτερο συντονιστή· την Έλλη Στάη…

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B