Ads



25 Μαΐου 2013

Τα 9 δισ. του Βρούτση για την ανεργία


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Έχουν καβαλήσει την εξουσία για τα καλά και, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν καταλαβαίνουν ούτε τι κάνουν αλλά ούτε τι λένε! Τι είπε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εργασίας:

«Η Ε.Ε. μάς έδωσε 9 δισ. ευρώ για τους ανέργους. Τα χρήματα μοιράστηκαν στους ανέργους και τώρα κοιτάμε να βρούμε και νέες πηγές χρηματοδότησης γιατί αυτά τα λεφτά δεν φτάσανε».

Μοιράστηκαν; Πού μοιράστηκαν; Υπάρχει καλύτερη «μαύρη τρύπα» απ’ το να μοιράστηκαν έτσι, φύλλο-φτερό στον καθένα; Μήπως κιόλας έφαγαν με χρυσά κουτάλια κι οι ημέτεροι και οι κάθε είδους κρατικοί υπάλληλοί τους; Προσέξτε, φίλες και φίλοι, μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό, που ο Γιώργος Αυτιάς το άφησε ασχολίαστο.

Με εννιά δισεκατομμύρια, φτιάχνεις τουλάχιστον μία – τουλάχιστον μία! – μεγάλη και ανθηρή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Ακόμη και Ferrari μπορείς να παράγεις με τα μισά ενός τέτοιου ποσού!

Γιατί, λοιπόν, αφού στα χέρια του κάθε υπουργού και υπουργίσκου περιέρχεται τόσο εύκολα τόσο χρήμα, να μην δημιουργηθούν πολυπληθείς παραγωγικές μονάδες ανά την ελληνική επικράτεια; Και γιατί, αντί το χρήμα να μοιράζεται μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. στους ανέργους (τούτο άμα θέλουμε το πιστεύουμε), να μην μοιραστεί σε μετοχές για το τάδε εργοστάσιο, για τη δείνα βιομηχανία που το κράτος έφτιαξε γι’ αυτούς;

Οι άνεργοι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα βρεθούν μάνι-μάνι με δουλειά στα χέρια τους, όντας ταυτόχρονα μέτοχοι οι ίδιοι στην εταιρία τους, και το κράτος απλά θα κρατεί την «επικαρπία» της όλης επιχείρησης, ώστε να μη χρειαστεί να δοθεί στον πρώτο τυχόντα Τσιν Κινέζο ή στον πρώτο τυχόντα Σεΐχ Άραβα!...

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B