Ads



21 Ιουλίου 2013

Οι συναυλίες στο προαύλιο της Ε.Ρ.Τ.

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Συγκλονιστικά πολιτιστικά δρώμενα γίνονται κάθε βράδυ στο προαύλιο της Ε.Ρ.Τ. Εξαιρετικές συναυλίες, δημόσιοι διάλογοι εποικοδομητικού προβληματισμού και σκέψης, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες μεγάλης σημασίας και αξίας, σε αγαστή, οφείλουμε να πούμε, συμπόρευση με όλες τις εκπομπές – ειδησεογραφικές και μη – που μεταδίδονται από την ελεύθερη πλέον ΝΕΤ, αλλά και την ΕΤ-3, η οποία επίσης εκπέμπει, πέραν του διαδικτύου, και στις αναλογικές συχνότητες της τηλεόρασης.

Σσστ, μην το καταλάβουν οι κρατούντες και μάς το πάρουνε…

Απόψε η συναυλία ήταν μοναδική. Και χτες το ίδιο, και προχτές και τριάντα τόσα μερόνυχτα τώρα… Προάγουν με τον καλύτερο τρόπο τον Πολιτισμό και την Τέχνη οι αξιέπαινες τούτες πρωτοβουλίες των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αφιλοκερδώς και με δικά τους έξοδα στο απίστευτο μωσαϊκό θεαμάτων, ακουσμάτων, συναισθημάτων, έργου και λόγου, εκεί, στο Ραδιομέγαρο της – σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση – καταργημένης, που όμως δεν καταργήθηκε (κι ούτε πρόκειται ποτέ) Ε.Ρ.Τ.

Σε κάνουν να θέλεις να γράψεις (άμα είσαι λογοτέχνης), να θέλεις να συνθέσεις (άμα είσαι συνθέτης), να θέλεις να δημιουργήσεις (άμα είσαι καλλιτέχνης), οι συναυλίες αυτές. Όπως όταν ακούγαμε παλιότερα το ωσαύτως καταργημένο «Ράδιο Κόσμος» και στέλναμε μηνύματα στο «πέντε-σαράνταένα-εξήντα» (54160) γράφοντας «ΚΟΣΜΟΣ» μπροστά, με λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες. Η μαγεία του μεγαλειώδους έγκειται στο να ωθεί τους κοινωνούς του στη δημιουργία τέκνων του.

Νέων καλλιτεχνών, δηλαδή…

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B