Ads



18 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Χατζηνικολάου – Μάρα Ζαχαρέα, Πράξη Β’ (Αλαλούμ)

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Μη σας παραπλανά ο παραπάνω τίτλος («Αλαλούμ»), ήταν ΚΑΛΟ το δελτίο του Star απόψε. Οι κεντρικοί του πρωταγωνιστές παρουσιάστηκαν από λίγο έως πολύ πιο χαλαροί συγκριτικά με το προηγούμενο. Ο δε Νίκος Χατζηνικολάου προτίμησε να μην μεταβεί καν στο τηλεοπτικό στούντιο βγαίνοντας στον «αέρα» από το βολικό του γραφείο στον Real FM.

Παρα-χαλάρωσε ίσως…

Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, βραδιά που παίζει ο Ολυμπιακός (Champions League κόντρα στην Παρί του Ιμπραήμοβιτς και των άλλων παιδιών ή, σωστότερα, σούπερ-παιδιών), ο Νίκος Χατζηνικολάου ΔΕΝ θα μπορούσε να μετακινηθεί εύκολα από τον τόπο του, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΝΟ έχει εισιτήριο για να πάει στο Στάδιο Καραϊσκάκη!... Κάτι που πολύ το υποπτευόμαστε.

Ακούστηκαν και θερμά λόγια, πρώτα για τον Real FM (το ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου), ότι δηλαδή «αύριο, στον Real FM», είπε ο Χατζηνικολάου, «θα φιλοξενώ εγώ τον Πάνο Καμμένο» και, δυο-τρία λεπτά αργότερα, για την Realnews (την εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου).

Αλαλούμ στο ξεκίνημα του δελτίου! Ο ένας μιλούσε πάνω στον άλλο. Ο Στούπας, σημειωτέον – έχουμε την εντύπωση· μπορεί και όχι, αλλά αυτή την εντύπωση σχηματίσαμε – δεν μίλησε καθόλου! Τον ξεχάσανε τον Στούπα. Οι υπόλοιποι αναλώθηκαν επί ένα τέταρτο της ώρας με το θέμα του «πρωτογενούς πλεονάσματος». Ώσπου ένας απηυδισμένος Σταύρος Λυγερός, τα συνόψισε όλα σε μια φράση:

«Μα, δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι πλασματικό! Αν το κράτος πλήρωνε αυτά που χρωστάει σε ιδιώτες, θα είχαμε έλλειμμα και μάλιστα πολύ σημαντικό». Πάπαλα, οι αναλύσεις, οι εξισώσεις, τα διάφορα σενάρια. Σταύρο Λυγερέ, άξιος ο μισθός σου (αν παίρνεις μισθό δηλαδή· και πόσος είναι αυτός ο μισθός τέλος πάντων).

Κατόπιν, η Μάρα Ζαχαρέα, πάντα όμορφη και λαμπερή – κι ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι είναι σύζυγος του πάλαι ποτέ βουλευτή και ευλαβικού προσκυνητή του Αγίου Όρους πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, Θοδωρή Ρουσόπουλου – προχώρησε στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία είχαμε ακούσει και νωρίτερα από το εξαίρετο δελτίο του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha.

Λέτε να έπεσε καμιά ψιλο-αντιγραφούλα; Λέμε τώρα…

Παραβάλλοντας τον Alpha με το Star, θεωρούμε ότι τα θέματα, α) για τις απεργίες, β) τον Άκη Τσοχατζόπουλο, και γ) ο σχολιασμός για τον Πάνο Καμμένο, παρουσιάστηκαν με καλύτερο τρόπο στο Star. Ενώ το θέμα με τον 19χρονο που πήδηξε από το τρόλεϊ για ένα εισιτήριο, προβλήθηκε καλύτερα στον Alpha. Με την ευκαιρία, επισημαίνουμε ότι, ο Αντώνης Σρόιτερ είναι το «νέο αίμα» της τηλεόρασης κι αν δεν τον φρενάρουν τα συμφέροντα, θα εξελιχθεί σε κορυφαίο anchorman – θυμηθείτε το, αυτό.

Εν κατακλείδι, ΟΛΑ ΚΑΛΑ απόψε, στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Star, παρά την ατμόσφαιρα σχετικής απαξίωσης λόγω της μη αυτοπρόσωπης παρουσίας του Νίκου Χατζηνικολάου, παρά την μη ορθή κατανομή των ρόλων στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές (που άλλοι μίλησαν, άλλοι δεν μίλησαν, κάποιος διακόπηκε πριν μάθουμε τι εννοεί – ο Κουβαράς συγκεκριμενα) και μολονότι δεν είδαμε τα εξακάμερα παράθυρα που μάς άρεσαν στην πρώτη εκπομπή – σε πείσμα των πρωινών σχολίων του Γιώργου Τράγκα στο «Εν Αθήναις, κυρίες και κύριοι!!!», εμάς μας άρεσαν τα έξι παράθυρα και τα είχαμε φανταστεί κιόλας να ρολάρουν πάνω σ’ έναν υποτιθέμενο κάθετο ρόδακα με σταθερά τα δύο μεγαλύτερα ένθεν και ένθεν.

Όλα καλά… Όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο: «ΕΔΩ ΠΟΠΗ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ!».

Ναι, ναι! Όλα καλά, τοξότες μου, ναΐτες μου (για να μιμηθούμε τον Τράγκα λίγο ακόμα), somos Τηλεόραση Star, Colombia, εεε Ελλάδα… Χατζηνικολάου και σία.

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B