Ads



17 Μαΐου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΝΕΤ


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου και την τηλεόραση της ΝΕΤ.

Ίσως για πρώτη φορά στα προεκλογικά χρονικά της χώρας, ακούστηκε η γλώσσα της αλήθειας. Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε τους φόβους του κόσμου για κατάσχεση καταθέσεων, σπιτιών και γενικά της ατομικής ιδιοκτησίας, στον ανηλεή πόλεμο που δέχεται αυτός και το κόμμα του από γνωστά μεγάλα συμφέροντα και δεσμεύτηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εάν σχηματίσει κυβέρνηση τίποτα τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει εάν σταματήσουν οι Ευρωπαίοι την καταβολή των δόσεων του δανείου προς την Ελλάδα, είπε πως απλούστατα, θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας... Επέμεινε στην ανάγκη κατάργησης του Μνημονίου (καταγγελίας και ακύρωσής του) και υπονόησε πως εάν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους, κάθε χρόνο θα υπολειπόμαστε κατά περίπου δύο μόνο δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι δυνατόν να τα καλύψουμε με άλλους τρόπους, φορολογώντας τον πλούτο (και όχι τους φτωχούς και αδύναμους) αλλά και εκμεταλλευόμενοι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Φωτογραφίζοντας έτσι Ρωσία, Κίνα κ.λπ.

Δυνατότητες που γνωρίζουν οι εταίροι μας και άρα οφείλουν να προσπαθήσουν να αποτρέψουν, αν δεν θέλουν φυσικά να ανοίξουν τους ασκούς του αιόλου για την ευρωζώνη...

Καυτηρίασε τους Σαμαρά-Βενιζέλο για την στάση τους απέναντι στους ευρωπαίους ηγέτες και τόνισε πως με τις πολιτικές τους που βυθίζουν τους πολίτες σε απόγνωση και μισθούς πείνας θα βγούμε σίγουρα από το ευρώ και πολύ γρήγορα μάλιστα. Μίλησε για την τρομολαγνεία που έδιωξε καταθέσεις από τη χώρα, καθώς και για τους τραπεζίτες που απομύζησαν κεφάλαια των τραπεζών τους και τώρα περιμένουν την ανακεφαλαιοποίηση για να τσεπώσουν και πάλι...

Γενικά, έπεισε με τα λόγια του και με τη στάση του. Σε καμία περίπτωση δεν υπέκφυγε ούτε χρησιμοποίησε την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Ήταν ανθρώπινος και όχι ένα ανδρείκελο στημένο εκεί από ποιος ξέρει ποια σκοτεινά αφεντικά. Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αυριανός πρωθυπουργός και ευχαρίστως διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη.

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B