Ads



13 Μαΐου 2012

Προβληματισμοί, ενόψει της συνάντησης Παπούλια με τους Πολιτικούς Αρχηγούς


Σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, θα παιχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε όλοι εδώ και τρία σχεδόν χρόνια…

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναμένεται να επισείσει στους Αρχηγούς των κομμάτων τον κίνδυνο να μείνει η χώρα ακυβέρνητη, επιδιώκοντας έτσι να λάβει τη συναίνεσή τους (ή την ανοχή τους) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει σκοπό, αφενός να διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωζώνη και, αφετέρου να κάνει διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους και το Δ.Ν.Τ. για βελτίωση των όρων του Μνημονίου.

Εάν συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της απόφασης ενός λαού. Διότι, ο λαός με την ψήφο του τάχθηκε ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και το «όχι» του ήταν απόλυτο, όπως ανέφερε και ο Μίκης Θεοδωράκης σε πρόσφατη δήλωσή του.

Επιδιώκεται συνεπώς, για μία ακόμη φορά, διαστρέβλωση της λαϊκής εντολής, δήθεν για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές:

Θα ενδώσει ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας το «ναι» σε μια συγκυβέρνηση αυτού του τύπου; Κι αν όχι, μήπως όταν ανοίξει η Βουλή (σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει πρώτα να ανοίξει για να διαλυθεί άμεσα και να πάμε σε νέες Εκλογές), θα βρεθούν ορισμένοι βουλευτές μικρότερων κομμάτων οι οποίοι θα κάνουν τη …διαρροή ενδυναμώνοντας το σχήμα Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και παρέχοντάς του κατ’ αυτόν τον τρόπο την αυτοδυναμία;

Είτε πρόκειται για βουλευτές του Φώτη Κουβέλη, είτε του Καμμένου, είτε του Μιχαλολιάκου (!), είτε οποιουδήποτε άλλου… Δυο κουκιά μόνο απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 151 εδρών.

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B