Ads



3 Σεπτεμβρίου 2012

The New York Times: Μαύρα τα μαντάτα για τη Σερενάτα (Ελλάδα)


Ο εχθρικός μας ιστότοπος, Enikos.gr, ανάρτησε πριν από λίγο ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα των New York Times για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Δείτε τι γράφει:


Σάλος έχει προκληθεί με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Νew York Times σύμφωνα με το οποίο αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Όπως σημειώνεται, έχουν εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης και για την περίπτωση εξόδου και άλλων χωρών από την Ευρωζώνη, ακόμα και για τη συνολική κατάρρευση του ευρώ.

Προβάλλοντας το πιθανό ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνεται ότι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ειδικούς λογαριασμούς για την άμεση μετατροπή των κεφαλαίων, μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που δρουν στην Ελλάδα, σε δραχμές ή σε όποιο άλλο νόμισμα θα αντικαθιστούσε το ευρώ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Bank of America Merrill Lynch έχει εξετάσει να γεμίσει φορτηγά με μετρητά, ούτως ώστε να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα και να εξασφαλιστεί με τον τρόπο αυτό η ρευστότητα για πελάτες και προμηθευτές στην Ελλάδα σε περίπτωση που το νόμισμα καταστεί μη διαθέσιμο. Επίσης, η Ford έχει ρυθμίσει το λογισμικό της σύστημα έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί το νέο ελληνικό νόμισμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να ενημερώνουν τους πελάτες τους για το πώς να προετοιμαστούν σε μία διάσπαση της ευρωζώνης.

Τρομερό! Πάθατε πλάκα; Για να διαβάσετε την υπόλοιπη είδηση κάντε κλικ ΕΔΩ...

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B