Ads



28 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Είναι να λυπάται κανείς, που αυτός ο άνθρωπος με τέτοια αξία (και εγνωσμένη μάλιστα) αμείβεται με μηδενικές αποδοχές (βλέπε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ) – για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο λόγος, τον πρώην τσάρο της Οικονομίας μας. Επειδή, λοιπόν, πολύ θέλω να τού προσφέρω ένα μεγάλο ποσό (αν και υποδεικνύοντας απλώς τον τρόπο και όχι δίνοντάς του τα χρήματα - τα οποία άλλωστε δεν έχω), τον παρακαλώ να ακολουθήσει τον παρακάτω συλλογισμό μου:

Ξεκινάς με τρία ευρώ (3 €).

Παίζεις Στοίχημα να νικήσει ο Ολυμπιακός στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος (και εδώ θα κρατήσουμε σταθερό ένα ποσοστό 1,20, που είναι ο λογικός μέσος όρος στοιχηματικά για όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού). Κερδίζεις, και τα τρία ευρώ τα κάνεις: 3,60 €.

Παίζεις Στοίχημα τα τρία κι εξήντα που έχεις τώρα συνολικά, ποντάροντας πάλι σε νίκη του Ολυμπιακού στη 2η αγωνιστική. Επί 1,20, μας κάνει 4,32, πες 4,30 γιατί αφήνεις και πουρμπουάρ στον προπατζή τα δύο λεπτάκια…

Παίζεις τα 4,30 € στην 3η αγωνιστική, ξανά στον Ολυμπιακό, και τώρα γίνονται 5,16 €, αφήνεις πουρμπουάρ τα 0,16 και στρογγυλεύεις το ποσό σου στα πέντε ευρώ.

Έρχεται η 4η αγωνιστική και παίζεις τα πέντε ευρώ σου με 1,20 πάντα ποσοστό κέρδους στην νίκη του Ολυμπιακού. Γίνονται στρογγυλά έξι ευρώ και δεν αφήνεις καθόλου πουρμπουάρ – ο προπατζής σε κοιτάζει με βλέμμα που σκοτώνει...

Στην 5η αγωνιστική ποντάρεις τα έξι ευρουλάκια σου και τα κάνεις εφτά και είκοσι (7,20 €). Αφήνεις το εικοσαράκι (0,20 €) στον ακόμη θυμωμένο προπατζή και κάπως σε συμπαθεί τώρα… Σού μένουν εφτά ευρώ στο πορτοφόλι σου.

Τα εφτά ευρώ τα ποντάρεις στην 6η αγωνιστική – στο ματς του Θρύλου, φυσικά – και γίνονται οχτώ και σαράντα (8,40 €). Θυμώνεις ετεροχρονισμένα με τον προπατζή που σού θύμωσε τις προάλλες και δεν τού δίνεις δεκάρα τσακιστή.

Στην έβδομη αγωνιστική ποντάρεις όλο το ποσό (8,40 €) και κερδίζεις συνολικά, μαζί με το κεφάλαιο δηλαδή, δέκα ευρώ και οχτώ λεπτά (10,08 €). Ο προπατζής, για να σε καλοπιάσει (βρε, πώς αλλάζουν οι άνθρωποι έτσι και τους δείξουμε τα δόντια μας) σού το στρογγυλεύει και σού δίνει οχτώ ευρώ και δέκα (!) λεπτά. «Για να μη στα χρωστάω, ρε», δηλώνει με αμφιλεγόμενο ύφος…

Και ερχόμαστε στην όγδοη αγωνιστική, την προ-προχθεσινή δηλαδή, όπου και πάλι ο Ολυμπιακός νίκησε. Κερδίζεις λοιπόν στο Στοίχημα κι εσύ, και τα δέκα ευρουλάκια σου συν τα δέκα λεπτουδάκια σου, γίνονται δώδεκα συν δώδεκα λεπτά. Το διλεπτάκι το δίνεις πίσω στον προπατζή επαναλαμβάνοντας εσύ τώρα το «για να μη σού χρωστάω» που πλέον δικαίως του λόγου το λες, και με δώδεκα ευρώ και δέκα λεπτά πηγαίνεις στο σπίτι σου πανευτυχής!

Αν ο Θεός θέλει και είναι καλά ο Μαρινάκης και οι διαιτητές των αγώνων, μέχρι το τέλος της σεζόν, φίλε Βαρουφάκη μου, θα βγάλεις 50.000 ευρώ και δε θα έχεις ανάγκη κανέναν κερατά να σε αμείψει για τα υπέροχα συνέδρια στα οποία συμμετέχεις.

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B